Datalekken in de huisartsenpraktijk

In 2018 waren we in de huisartsenpraktijk allemaal druk met de AVG. Inmiddels hebben we met de pandemie wel andere dingen aan het hoofd. Toch blijft ook juist nu aandacht voor privacy heel erg belangrijk.
Denk maar aan alle commotie die ontstaan is toen bleek dat de corona systemen van de GGD niet waterdicht waren.

Wij besteden in onze onze rubriek Tips en informatie daarom regelmatig aandacht voor de AVG en informatiebeveiliging. Deze keer terug naar de basis. Wat is ook al weer een precies datalek en wat moet je doen als hier sprake van is in de huisartsenpraktijk. Doe de kennistest om je kennis op te frissen!

Wat is een datalek?

We spreken van een datalek als persoonsgegevens in handen vallen van, of gezien kunnen worden door derden die géén toegang tot die gegevens zouden mogen hebben.
Er is ook sprake van een datalek als er persoonsgegevens kwijtraken of vernietigd worden, zonder dat er een back up van is.

Persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee iemand identificeerbaar is. Bijvoorbeeld: naam en adresgegevens, BSN nummer, e-mail adres, geboortedatum, bankrekeningnummer.

Vul onderstaande kennistest in. Het zijn 5 vragen over concrete praktijksituaties waarmee jullie te maken kunnen krijgen.

 

Reacties zijn gesloten.