Praktijkaccreditatie zonder stress? Ja dat kan!

Praktijken moeten vaak nog een heleboel werk verzetten voordat de audit plaats kan vinden. Dit komt doordat acties niet gedurende het jaar uitgevoerd worden, maar veel op het laatste moment “ingehaald” moet worden. Dat levert een boel stress op.
Dit is jammer en ook makkelijk te voorkomen door overzicht te houden via een kalender met alle activiteiten.
In ons ontzorgde systeem SKP maken wij gebruik van de online applicatie eQuse,

Kalender met overzicht over alle (verplichte) activiteiten

Het SKP systeem beschikt over een Kalender. Hierin is standaard de uitvoering van álle voor de accreditatie verplichte taken. De praktijk heeft elke taak toegewezen aan een medewerker.
De status van de activiteiten wordt door de praktijkmanager (of iemand anders) in de gaten gehouden. Via de Kalender is dus inzichtelijk wanneer welke taak door wie uitgevoerd moet worden. De taak wordt na uitvoeren gereed gemeld en zo is dus ook inzichtelijk voor de praktijkmanager wat de actuele stand van zaken is.

In de beschrijving van een taak, is een nadere instructie opgenomen. Het is via deze oplossing dus direct inzichtelijk hoe de taak moet worden uitgevoerd. Dit is ook handig wanneer de taak door omstandigheden door een andere persoon moet worden uitgevoerd.
Deze omschrijving maakt bovendien een apart protocol overbodig (zie ook “de (on)zin van protocollen”). Bovendien is de werkwijze direct op de juiste “plek” beschikbaar, waardoor niet gezocht hoeft te worden naar een nadere instructie.

Dit is maar één voorbeeld uit ons ontzorgde kwaliteitssysteem waarmee wij helpen bij een praktijkaccreditatie zonder stress.
Het maakt niet uit of je de accreditatie of certificering uit laat voeren door de NPA, DEKRA Certification of een ander organisatie.

Wil jij ook ontzorgd worden?

Benieuwd wat praktijken van ons systeem vinden? Lees hier enkele reviews.
En wil je het systeem zelf een keer bekijken? Vraag direct geheel vrijblijvend en zonder kosten een online demo aan.