Prestatie indicatoren: je proces onder de loep

Wat is een prestatie indicator

Een prestatie indicator is een instrument waarmee je meet of de prestaties naar wens worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal uren dat een medewerker scholingen volgt.  De prestatie indicator geeft een indicatie van de situatie. Zoals wij altijd zeggen je steekt een thermometer in een proces om te kijken of je ook de doelstelling behaalt van je proces.

Ingewikkeld? Nee, juist niet.

Hoe werken prestatie indicatoren

Wat we vaak in de praktijk zien is dat er heel veel afspraken worden gemaakt en daarmee ook veel protocollen. Toch zegt dit nog steeds niet of je de doelstelling van het proces behaalt. Heb je ons artikel als eens gelezen over De (on)zin van protocollen? 

Een mooi voorbeeld is het volgende. Bij sommige medicatie die patiënten chronisch krijgt voorgeschreven hoort ook periodieke controle. Bijvoorbeeld patiënten die Thyrax gebruiken. Je kan hier een protocol over schrijven hoe je dit borgt maar je kan ook het proces onder de loep nemen (lees prestatie indicator) inzetten. Hoe doe je dit?

Wat je wil meten is?  "Patiënten die Thyrax (of generiek geneesmiddel ontvangen) jaarlijks een controle hebben gehad van het lab."

Vervolgens controleer je bij een prestatie indicator niet of alle patiënten minimaal jaarlijks hun controle hebben gehad maar doe je een steekproef.

Dit kan zijn: "Controleer van 10 patiënten en voorgeschreven door de eigen huisarts of de controle niet langer dan 12 maanden geleden is uitgevoerd."

Hoe doet je dit?

  • Selecteer de vaste patiënten die Thyrax gebruiken
  • Selecteer willekeurig 10 patiënten
  • Controleer wanneer hun laatste lab controle is geweest
  • Bepaal het resultaat, welk percentage is tijdig naar het lab geweest
  • Bepaal of dit resultaat voldoende is

Als het resultaat onvoldoende is. Dan is het tijd voor een verbeterplan. Je herhaalt de prestatie indicator dan na een x periode nog een keer. Net zolang tot het resultaat naar wens is. Uiteraard kan je de prestatie indicator bijvoorbeeld jaarlijks herhalen. Dit hoeft niet.

Hoe bepaal je prestatie indicatoren?

Prestatie indicatoren ontwikkelen wij voor onze aangesloten huisartsenpraktijken. Wij halen onze inspiratie onder andere uit rapporten van de IGJ.

Maar ook naar aanleiding van de audit of interne audits die door de praktijk zelf zijn uitgevoerd.

En soms werk je al mee aan prestatie indicatoren zonder dat je er zelf erg in hebt. Zo levert Zilveren Kruis periodiek spiegelinformatie, ook dit zijn prestatie indicatoren.

Hoeveel indicatoren meet je?

Je bepaalt als praktijk zelf hoeveel indicatoren je meet. Wij ontwikkelen er meestal 3-4 per jaar. Een leuke die we dit jaar hebben bedacht is de spoedlijn. Vanuit de beroepsgroep is vastgesteld dat deze binnen 30 seconden opgenomen moet worden. Dit is nou een voorbeeld van een leuke, informatieve en effectieve prestatie indicator.

 

 

Wil je meer weten hoe wij vanuit onze visie prestatie indicatoren ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.