Accreditatie van de huisartsenpraktijk

Accrediteren met een ontzorgd kwaliteitssysteem

Wij leveren een centraal onderhouden kwaliteitssysteem voor de accreditatie van de huisartsenpraktijk: SKP.
In dit systeem zitten alle protocollen en andere hulpmiddelen die voor de accreditatie nodig zijn.
Dat scheelt de praktijk veel werk.

Voorbereiding op de accreditatie

De praktijk richt het systeem in en maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van de centraal opgestelde protocollen en overige documenten.
PraQties ondersteunt de inrichting en implementatie door middel van scholing en instructie aan het team. Dit gebeurt in principe online. Een bezoek aan de praktijk behoort echter ook tot de mogelijkheden.

Het SKP systeem is online beschikbaar vanaf elke locatie en door elke medewerker in te zien en te gebruiken. Er zit onder andere een handige kalender in die direct inzage geeft welke activiteiten door wie uitgevoerd moeten worden. Hiermee kan het hele team betrokken worden bij de accreditatie van de praktijk.

welke praktijk zijn aangesloten bij SKP
Overzicht van de huispraktijken die aangesloten zijn bij SKP

Wie voert de accreditatie uit?

De praktijk bepaalt zelf wie de accreditatie of certificering uitvoert: dit kan bijvoorbeeld de NPA of DEKRA Certification zijn.
PraQties voert voor de "echte" audit een proef audit uit.
De deelnemende praktijk weet hierdoor of ze klaar zijn voor de accreditatie en wat er eventueel nog aangepast moet worden.

Hoe ondersteunen wij de praktijk?

Als er wijzigingen zijn in normen, wet- en regelgeving, dan past PraQties BV het systeem aan. De praktijk wordt hiervan op de hoogte gesteld, waar nodig inclusief instructie voor de implementatie van de wijziging.
Zo blijven wij continu ondersteuning leveren bij de accreditatie van de praktijk.

De praktijk kan ook continu gebruik maken van de PraQties helpdesk die voor relevante vragen. Alle werkdagen zijn wij hiervoor via mail of telefoon bereikbaar.

Meer informatie?

Wil je een prijsopgave of eerst een vrijblijvende demo via een webinar? Neem contact met ons op!